Haber

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Selanik’teki Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Ayrılmaz Çankırı, Yunanistan’ın Selanik kentindeki Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etti.

Çankırı, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik eşliğinde Selanik’teki Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin yazılı açıklama yapan Çankırı, “Heyecanımızı, heyecanımızı anlatacak doğru bir tanım yok. 100. yılda burada olmak bizim için büyük bir onur. Parti olarak kurulduğumuz günden bu yana, yeniden yapılanmaya çalışıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun tarihi camiler, kaleler, saraylar ve konaklar orijinal hallerine döndürülüyor.” Bu bir gurur meselesi. Atatürk Konutu Müzesi de bunlardan biri.” dedi.

Çankırı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) çerçevesinde Atatürk Evi Müzesi’nde yakın zamanda restorasyon çalışmasına başlanacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye Cumhuriyeti’nde herkesin kırmızı çizgisi ve ortak bir unsuru varsa o da büyük liderimizdir. Aldığımız bilgilere göre Atatürk Evi Müzesi bu yıl 150 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Bir dünya merakı olanlar Atatürk gibi liderlere, okuyanlara ve Atatürk’ün misyon ve vizyonuna ilgi duyanlara “Gelecek yüzyıllara bakanlar artık bunu düstur edinmişlerdir. Böyle bir kahramana sahip olduğumuz için ne kadar şanslıyız. Onun değerli yargılarını korumak en önemli görevimizdir.”

Ceyda Ayrılmaz Çankırı, ziyaretçilere açılan anı defterini de imzaladı.

lapsekiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu