Teknoloji

Apple CEO’sundan yapay zekaya karşı uyarı: Şirketler dikkatli olmalı!

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi, teknoloji devlerinin bu alandaki yatırımlarını artırdı. Microsoft, Google ve Amazon gibi şirketler söz konusu teknolojiye milyarlarca dolar yatırım yaparken, Yapay zekanın sahip olduğu özellikler insanların bu alana yatırım yapmasını mümkün kılmaktadır.Doğru olup olmadığını sorgulamanıza neden olur.

ETKİSİNİN DAHA FAZLA OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Business Insider’ın haberine göre, Apple CEO’su Tim Cook, teknolojiyi kasıp kavuran yapay zeka dalgasının geldiğini söyledi. “çok büyük”Öyle olduğunu söyledi, ancak teknolojinin şirketinde nasıl kullanılacağı konusunda bir uyarıda bulundu.

Cook, Perşembe günü şirketin bu teknolojiyi geliştiren şirketlere sağladığı faydalar daveti sırasında söyledi. “Bu tür şeylere nasıl yaklaştığınız konusunda bilinçli ve düşünceli olmanız çok önemli.”söz konusu.

ELMA, RAKİPLERİNE GÖRE DAHA DİKKATLİ YAKLAŞIYOR

Microsoft’un Bing ve Google’ın Bard’ı gibi sohbet robotları sahneye çıktıkça, Cook’un teknolojiye nispeten ölçülü yaklaşımı, üretken yapay zekaya yönelik büyük ve yankı uyandıran eğilimiyle geldi.

Apple’ın halihazırda makine öğrenimi ve yapay zekayı bazı çalışmalarına dahil ettiğini ve daha da ileri gitme potansiyeline sahip olduğunu söyledi. “çok büyük”olduğunu kabul etti.

Şirketin mevcut yapay zeka kullanımından bahsederek bazı Apple Watch modellerinde bulunan özelliklerden bahsetti. “düşme algılama”ve bazı Apple cihazları “çarpışma algılama”özelliklere değinilmiştir.

APPLE WORKS’TE ÖZENLE KURULAN YAPAY ZEKA

aşçı, “Bunlar sadece harika özellikler değil, aynı zamanda insanların hayatlarını da kurtarıyorlar. Yapay zekayı çok büyük görüyoruz ve onu ürünlerimize çok dikkatli bir şekilde işlemeye devam edeceğiz.”söz konusu.

Bu açıklamalar Cook’un yapay zekasına benziyor. “Muazzam potansiyelDoğruladığını ancak konuyu geniş tuttuğunu belirtti.

TIM COOK, RAKİPLER HAKKINDA YORUM YAPMADI

Tim Cook’un Apple’ın gelecekteki çalışma yol haritaları hakkında yorum yapmadığı ve teknoloji rakiplerine kıyasla konuya pek değinmediği belirtildi. AI, geçen ay Meta, Alphabet, Microsoft ve Amazon’dan toplam 168 kez kâr daveti aldı.adı geçen.

Cook ise Wall Street analistleriyle yaklaşık bir saat süren ve bu konu üzerinde birkaç dakikadan az zaman harcayan röportajında ​​yapay zeka ile ilgili tek bir soruyu yanıtladı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu