Haber

Avustralya Açık’ta Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı

Avustralya Açık 2023 Tenis Turnuvası’nda dün Ukraynalı ve Rus sporcuların arasında oynanan maçta saha kenarına Rus bayrağı çekilirken, Ukrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi olayı kınarken, Avustralya Tenis Federasyonu yetkilileri, karşılaşmalar sırasında Rusya ve Beyaz Rusya bayrağının yasaklandığını açıkladı.

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık 2023 Tenis Turnuvası’nda Ukraynalı Kateryna Baindl ile Rus atlet Kamilla Rakhimova dün tek bayanlar ilk tıp maçında karşı karşıya geldi ve kortun yan tarafında Rus bayrağı dalgalandı. Avustralya Tenis Otoritesi olarak misyon edinen Tennis Australia, “Avustralya Açık’ta Rusya ve Belarus bayrakları sahada yasaklandı. İlk kararımız taraftarların bayrakları getirip kullanmamalarıydı. Dün kortta bir bayrak açılışı etkinliğimiz oldu ve hemen yasak “Tenis keyfi için mümkün olan en iyi ortamı sağlamak için oyuncularımız ve taraftarlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

UKRAYNA VE RUSYA BÜYÜKELÇİLİKLERİNDEN AÇIKLAMA Ukrayna’nın Avustralya ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Vasyl Myroshnychenko, “Ukraynalı tenisçi Kateryna Baindl’in bugün Avustralya Açık’ta oynadığı maçta halka açık alanda Rus bayrağının sergilenmesini şiddetle kınıyorum. tarafsız bayrak politikası.” Rus ve Belaruslu sporcular, ABD’nin Ukrayna’yı işgalinden bu yana Avustralya Açık’ta olduğu gibi, tarafsız bir beyaz bayrak altında yarışıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu