Haber

Babacan’dan aday çıkışı: Olmazsa dünyanın sonu değil ikinci bir ilaç gerekebilir

Son dakika haberi: Millet İttifakı’nın adayını açıklayacağı tarih olarak altılı masadan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun aday olması halinde seçimleri yüzde 99 kazanacağını söyledi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise CHP genel başkanıyla ilgili soruya kaçamak cevaplar verdi. Babacan, Kılıçdaroğlu’nun “13 Şubat’ta adayımızı açıklayacağız” açıklamasına da değindi. Babacan, “Olmazsa dünyanın sonu değil” dedi; Teorik olarak 30 Mart’a kadar vaktimiz var” dedi.

Karamollaoğlu’nun adaylık görüşmelerinin önemine vurgu yapan Babacan, ikinci cinsiyet görüşmelerine ihtiyaç duyulabileceğini sözlerine ekledi.

Fox TV yayınındaSoruları yanıtlayan Babacan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“HOŞGELDİNİZ” AÇIKLAMASI POLEMİ YARATTI

“Partimizi kurduktan sonra önce Sayın Erdoğan bizi yok saydı. Hızla büyüdük. Şu anda 751 ilçede başkanımız var. Türkiye’nin her yerinde yükseliyoruz.

Seçimden sonra kurulacak hükümetin 2300 unsurda neler yapacağına dair taahhütte bulunduk. Ortaya sağlam bir çalışma koyduk. Kıskanıyorlar, kaldıramıyorlar. Çalışmamız vatandaşların ilgisini çekiyor.

“Utanacak bir şeyim yok”

Ben orada ‘Avrupa bile Türkiye’ye gıpta ile bakacak’ diyorum. Türkiye demokrasiyi savunan herkese umut olsun diyorum. Eğer yapmazsak, kimsenin iyiliğine ihtiyacımız yok.

Utanacak hiçbir şeyim yok. Utanacak biri varsa o da kendileridir. Yıllardır kişi başına düşen geliri düşürenlere yazıklar olsun. Aynı konuşmasında milletvekillerine ‘Niçin gelmiyorsunuz’ demedi mi?

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Merkez Bankası İstanbul’a taşınırken uyuyor muydunuz?’ eleştirisi) Merkez Bankası, bir ülkenin para politikasını yöneten kurumdur. Kanunda merkezin Ankara olduğu konusunda çok net bir hüküm var. Bu nedenle İstanbul Finans Merkezi kurulduğunda sadece İstanbul’un değil tüm coğrafyanın merkezi olması için yola çıktık. Ama sonra baktık İstanbul Finans Merkezi’ni gayrimenkul projesi sanmışlar. Bir gökdelen dikildiğinde bunun olacağını düşündüler. Bu olmaz. Merkez Bankası’nı İstanbul’a taşımayı hiç düşünmedik. Değerlendirdik ama Ankara’da kalmaya karar verdik.

Bakanlar şu anda yatırım danışmanlığı yapıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı ‘döviz al, döviz al’ diyor. Sayın Erdoğan’ın bizzat dövizle ilgili açıklamaları var. Hepsi çürümüştü.

(Dünya dolardan uzaklaşıyor mu?) Bu akıllara durgunluk veren bir haber. Hem ABD hem de Avrupa Merkez Bankası faiz artırımları döneminde. Faiz oranları yükseldiğinde, para daha değerli hale gelir. Dolar eksenindeki eğilimler ortada.

Gelir gelmez her şeyi hızlı bir şekilde normalleştireceğiz. Su kendi yolunda akmalıdır. Devletin de suyun düzenli bir şekilde akmasını sağlaması gerekiyor.

Türkiye yükselirken biz güven inşa ettik. Türk ekonomisini açtık.

(Erdoğan’ın AK Parti milletvekillerine Genel Kurul’a katılma uyarısı) Mevcut sistemde Meclis tamamen önemsizleştirilmiştir. Hiç mantıklı değil. Bir kişinin tüm yetkileri elinde topladığı bir sistemden bahsediyoruz. Sadece milletvekillerinin katıldığı son küme toplantısı ne zaman yapıldı Sayın Erdoğan? Toplantı interaktif bir ortam demektir. Bir şey söyleyeceksin, diğerleri bir şey söyleyecek. Eleştirileri ve yeni teklifleri dinleyeceksiniz. Şu anda düzenlediği grup toplantısı değil.

(EYT yönetmeliği) Bütçeyi geçiyorsun, bir hafta sonra EYT’yi açıklıyorsun. Bu yeni bir sorun mu? Altı ay önce gündeme getir. Bütçeye koyun, sonra çıkarın.

(Altı masa adayı tartışıldı mı?)Altı tarafı bir araya getiren en değerli unsur sistem değişikliğidir.

Avrupa Birliği sürecim var. O süreçte ülkenin her alanda nasıl yükseleceğini bilen bir grubumuz var. Türkiye’nin her alanda AB standartlarına ulaşması için yapılması gerekenler konusunda çok ciddi bilgi birikimine sahibiz.

Gençlerimiz Türkiye’de Avrupa Birliği standartlarını istiyor.

Bu ülke ancak birikimle yükselir. Bir ülkenin ekonomisini israfla yükseltemezsiniz.

KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI KONUŞULDU MU?

(‘Ben Kemal geliyorum’ sözü adaylık ilanı mı?) Ardından Anayasa metni, ardından ortak politikalar metni ve ardından ortak adayın belirlenmesi geldi. Dün Sayın Karamollaoğlu’nun liderler turu ile isimleri konuşmaya başladık. Dün Temel Bey ile isimler hakkında konuştuk.

(Kılıçdaroğlu’nun adı söylendi mi?) İnşallah bittiğinde herkes birlikte öğrenir. Bu sürecin dikkatli bir şekilde alınması gerekmektedir. Taraflar nihai bir karar verene kadar birbirlerinden farklı görüşlere sahip olabilirler.

Belirleyeceğimiz ortak aday Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Altı masanın adayını kazanamayan aday var mı?) Öyle bir şey yok. Adayımız 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Aday masadan kalkacak mı?) Az kaldı, bakalım ne zaman açıklanacak. Sayın Karamollaoğlu’nun çeşitliliği var ama istişare onunla sınırlı değil. Taraflarla arka koridor görüşmeleri var. Bu istişareler onların içinden geçiyor. Diğer başkanlarla ikili görüşmeleri var. O da şaşırmamalı.

“13 ŞUBAT OLMAZSA DÜNYANIN SONU DEĞİLDİR”

Karamollaoğlu’nun turu çok değerli, belki haftaya ikinci bir tura ihtiyaç olabilir. Yoğun ikili temas halindeyiz. Niyet 13 Şubat’ta bitirmek ama bitmezse biraz daha ileri gidiyor. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart’a kadar bir süre var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu