Haber

Çanakkale’yi Anma Platformu, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle Londra’da balo düzenledi.

İngiltere merkezli Çanakkale’yi Anma Platformu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı dolayısıyla başkent Londra’da balo düzenledi.

Çanakkale’yi Anma Platformu Lideri Servet Hassan’ın ev sahipliğinde başkent Londra’da bir otelde düzenlenen resepsiyon ve baloya, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan ve KKTC’nin Londra Temsilcisi Çimen Keskin katıldı. Etkinliğe çok sayıda davetli ve Türk vatandaşı katıldı.

Etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuklar, ellerinde Türk bayraklarıyla birlikte Yüzüncü Yıl Marşı’nı okudu.

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, askeri ve siyasi dehasıyla Türk milletini cesaretlendirmiştir.”

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ertaş, konuşmasında, Londra’da Çanakkale’yi Anma Platformu’nun düzenlediği programda Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün coşkuyla kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük mücadelesine değinen Ertaş, büyük cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasıyla Türk milletini bu çabaya teşvik ettiğini belirtti.

Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonra Türkiye’nin kuruluş sürecini başlattığını ve bunun da kurtuluş süreci kadar değerli olduğunu kaydeden Ertaş, şöyle konuştu:

“Cumhuriyet çocukları olarak, bu ülkenin çocukları olarak, bu ülkenin okullarında okumuş, başarılara imza atmış insanlar olarak, Cumhuriyetimizi daha ileri götürmeye, güçlendirmeye, daha güzel bir dünya yaratmaya kararlı olmamız ne güzel. Büyüklerimiz bize güzel bir gelecek bıraktığı gibi çocuklarımıza da gelecek bırakıyoruz.” “Ülkeyi geride bırakmakta kararlıyız. Bu vesileyle, öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. “

“Cumhuriyet kadın, erkek, genci, yaşlısı hepimizin emanetidir.”

Çanakkale’yi Anma Platformu Başkanı Hasan da Londra’da düzenlenen bu etkinlikle Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümünün büyük bir coşku ve mutlulukla kutlanmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Servet Hasan sözlerine şöyle devam etti:

“Bugün Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Hepimize kutlu olsun. 100 yıl önce bugün, Çanakkale’den gelen bu kutlu yolun sonunda ulaşılan Ankara’da, büyük önder, komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk şöyle demişti: ‘Türk milletinin karakter ve törelerine en uygun millet, ‘Yönetim, Cumhuriyetin yönetimidir.’ “Cumhuriyetimiz, ‘Türk milleti, Cumhuriyetin ilanını büyük bir mutlulukla kucakladı’ sözleri ve ‘Yaşasın Cumhuriyet’ haykırışlarıyla kurulmuştur.”

Cumhuriyetin Atatürk’ün önderliğinde milletin el ele vererek kurulduğunu belirten Hasan, “Cumhuriyet kadın, erkek, genci, yaşlısı hepimizin emanetidir. Ulu önderimiz Gazi’ye şükran ve rahmetlerimizi sunuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, kahraman yoldaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz.” Saygıyla anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından konuklara yemek ikram edildi ve ardından Soprana Sibel Demir, Atatürk’ün en sevdiği müziği seslendirdi.

Etkinlikte ayrıca müzisyen Sibel Tüzün tarafından 100. yıl konseri verildi.

catak-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu