Haber

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı 25 yıl sonra Bayat ilçesini ziyaret etti

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 25 yıl önce kaymakam olarak görev yaptığı Bayat ilçesini vali olarak ziyaret etti.

Vali Doç. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Valilik Kararnamesi ile Çorum’a Prof. Dr. Zülkif Dağlı ilçe ziyaretlerine devam ediyor. 1997-1998 yıllarında ilçede kaymakam olarak görev yapan Vali Dağlı, ilk kez kaymakamlığı ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Seher Söyler, Dağlı’ya kamu yatırımları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin ardından Söyler, Vali Dağlı’ya, Bayat Kaymakamı olduğu 1998 yılında adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikerken çekilen fotoğrafını hediye etti.

Bayat’ta özel ve mutlu bir gün geçirdiğini belirten Vali Dağlı, “Bugün nostaljik hissettiğim bir gün. Kaymakam olarak görev yaptığım Bayat ilçemizi ziyaret ediyorum. Eski günlere döndük. Buluştuk. O günlerden arkadaşlarımızla. Geçmişte yaptığımız çalışmaları istişarede bulunduk. Tekrar hatırladık. Kaymakam olarak çalıştığım dönemde “O günlerin fotoğraflarına baktım. Bugün ben de meslek hayatımın 34. yılına giriyorum. Bu açıdan benim için son derece önemli bir gün” dedi.

Bayat’ta 14 ay görev yaptığını belirten Vali Dağlı, “Bu 14 ay dolu dolu geçti. Şu anda sunulan fotoğrafta da görüldüğü gibi ilçemizin girişinde güzel bir hatıra ormanı oluşturduk. Ağaçlandırma çalışmaları yaptık. Köylerimizde ekim kampanyaları yaptık. Altyapı çalışmaları yaptık. Gerçekten doluydu.” “Çok yoğun bir 14 ay geçirdik. O zamanki belediye başkanımızla, siyasetçilerimizle, vatandaşlarımızla çok keyifli bir diyaloğumuz oldu. Bayat’ın meslek hayatım boyunca benim için çok değerli bir yeri var. Aynı anılarla, aynı duygularla tekrar ziyaret ettik ve ziyaretimize devam ediyoruz. Bu memnuniyeti yaşıyoruz” dedi.

Vatandaşlardan büyük ilgi

Kaymakamlık makamının ardından Vali Dağlı, Bayat Belediyesi’ni ziyaret etti. Protokol üyeleriyle birlikte belediyeye yürüyen Vali Dağlı’ya vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Vali Dağlı’nın yolunu sık sık kapatan vatandaşlar, onunla sohbet ederek özlemlerini gideriyordu.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Dağlı, daha sonra Bayat Belediyesi’nin kaymakam olduğu dönemde Çankırı Caddesi’ne isim veren meclis kararı ve o dönemde yine belediyenin verdiği vatandaşlık belgesini de içeren meclis kararları hakkında bilgi aldı. , Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve birlikte görev yaptıkları eski Belediye Başkanı Edip Tiryaki tarafından yapıldı. tarafından sunuldu.

“Hizmetleriniz bize örnek oluyor”

Vali Dağlı’nın kaymakamlık yaptığı dönemde İlçe Belediye Başkanı olan Edip Tiryaki ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçmişte ilçemize verdiğiniz güzel hizmetler aynı hızla devam ediyor. Verdiğiniz hizmetler Bize örnek oldunuz. Şu anda valilikte bulunmanız bizi, ilçemizi ve sizinle birlikte çalışan biri yapıyor. “Kardeşiniz ve çalışanlarınız olarak bizleri gururlandırdınız, onurlandırdınız. Başarılarının devamını dilerim. Bize verdiğiniz değer için ayrıca teşekkür ederim. İlçemizi onurlandırdınız.”

Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ayrıca, “İlçemizde kaymakamlık yapan bir büyüğümüzün tekrar vali olarak Çorum’a gelmesinden gurur duyuyoruz. İlçemizde çok güzel hizmetler yaptınız. Yapacağınıza da yürekten inanıyorum.” Çorum’a da büyük hizmetler veriyoruz. Sizi Bayat’ta ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bayat “Halk sizi seviyor. Adınız anıldığında güzel anılarla anılırsınız. Bu da gökyüzünde güzel bir miras bırakmak anlamına geliyor” dedi.

“Bayat’a hizmet etmek ve daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız”

Vali Doç. Prof., 25 yıl önce görev yaptığı Bayat’ta bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti. Dr. Zülkif Dağlı da şunları söyledi:

“Görev yaptığım dönemde birlikte görev yaptığımız belediye başkanımız, muhtarlarımız, il genel ve belediye meclis üyelerimizle burada buluştuk. Hepsiyle o döneme ait anılarımız var. 14 ay zor zamanlarda görev yaptık. Herkes biliyor. O dönem, 28 Şubat dönemini yaşadığımız 14 aydı. Çok şükür, “Valilik olarak burada yeniden görevimize başladık. Bundan sonra da Bayat’a kaldığımız yerden hizmet etmek ve daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız.” – ÇORUM

biga-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu