Ekonomi

Dolar/TL Yükselişle Başladı

Dolar/TL güne yükselişle başladıktan sonra 28,5550 seviyesinde işlem görüyor.

Dün yatay bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının hemen üzerinde 28.4652 seviyesinde tamamladı.

Yeni güne yükselişle başlayan Dolar/TL, şu anda önceki kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 28,5550 seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda euro/TL yüzde 0,1 artışla 30,4620’den, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kazancıyla 34,8930’dan satılıyor.

Yükselişini üst üste beşinci işlem gününe taşıyan dolar endeksi, şu anda önceki kapanışının hemen üzerinde 105,9 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarının beklenenden daha “şahin” bir tonda olması nedeniyle varlık fiyatlarındaki oynaklığın arttığını belirtti.

Powell, enflasyonu yüzde 2 hedefine indirecek kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını, gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırmaktan çekinmeyeceklerini belirtti.

Ayrıca ABD Hazine Bakanlığı’nın dün gerçekleştirdiği tahvil ihracına talebin beklentilerin altında kalması üzerine ABD 10 yıllık tahvil faizi 20 Eylül’den bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra yükselişe geçerek yüzde 4,40 ile günü yüzde 4,63 seviyesinde tamamladı. . Söz konusu tahvilin getirisi şu anda yüzde 4,60 seviyesinde.

Bugün ABD’deki Michigan Üniversitesi’nin tüketici güven endeksi verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak dolar endeksinde 105 ve 104 puan seviyelerinin açıkta olduğunu kaydetti. destek pozisyonunda, 106 ve 107 puan ise direnç pozisyonundadır.

Yurt içinde bugün açıklanan verilere göre sanayi üretim endeksi eylülde aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda ise yüzde 4 arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu