Yaşam

Haluk Levent Kızılay’ın Çadır Satışını Netleştirdi

Geride bıraktığımız Cumartesi gece saatlerinde, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin üçüncü gününde ülkemizin en büyük yardım kuruluşu/derneği Kızılay, bir diğer popüler STK olan Ahbap’a teşekkür etti. çadır satış haberleriortaya çıkmıştı.

Çok az buz değil, tamı tamına 46 milyon lira . Doğal olarak, haber gece yarısına doğru yayıldığı için etrafta bunu doğrulayacak ya da yalanlayacak kimse yoktu. Gün içerisinde Ahbap Derneği Kurucusu Haluk Levent iddiaya açıklık getirdi.

“Herkes soğuktan donarken ‘Bu çadırları alsak mı almasak mı?’ Böyle bir lüksümüz yoktu.”

Haluk Levent’in özetlediği ve Kardeşler derneğinin daha detaylı yaptığı diğer açıklamalarda da aynı şey söylenmek isteniyor: Ahbap derneği depremin 3. gününde Kızılay Çadır ve Dokumacılık A.Ş. ile toplantı yapmak 2.050 çadır satın aldı.

Yürütülen işlem tamamen yasal, yani hukuka uygun olarak yapılmaktadır. Usulsüzlükten söz edilmiyor. Ahbap’ın resmi hesabından yapılan açıklamalara göre, derneğin temas halinde olduğu firmalar afet bölgesinde. çadırı en geç 1 hafta sonra gönderebilirsiniz. Çünkü Dernek Kızılay, Kızılay Çadır ve Dokuma A.Ş.’ye bağlıdır. ile buluştu.

Görüşmenin ardından 8 tırla Erzincan’dan, 8 tırla Ankara’dan bin 232 çadır 918 çadır taşıdı. Yani Kızılay’ın çadır ve çadır sattığı bir gerçek. yasaya aykırı değil . Bu anonim şirket tüzel kişilik olduğu için bizzat Kızılay faturalı olarak bu çadırları alıyordu.

Ahbap hesabına yapılan açıklama şu şekilde:

Tweeti görüntüleyemiyorsanız tıklayın

6 Şubat 2023’te ülkemizde neler yaşandı? KahramanmaraşMerkezli ve toplamda 10 ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlarımızın çadır ihtiyaçlarının karşılanması için tüm ülke seferber oldu ve Birliğimiz yurdun dört bir yanında çadır üreten firmalarla irtibata geçti.

Fakat; deprem 10 şehri etkiliyor Olağanüstü düzeyde yıkım ve yıkım nedeniyle ülkemizdeki tüm çadır imalatçılarının mevcut stokları vatandaşlarımızın mağduriyetini karşılayamaz hale geldi. O sırada görüştüğümüz firmaların o sabah deprem bölgesine gönderebileceğimiz çadırları yoktu. En erken 1 hafta içinde büyütürler.

Arkadaşlarımız Kızılay’ın iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüştüler. senin elinde 2050 adettirÖğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen imzaladık ve ertesi sabah 2050 çadırı deprem bölgesine gönderdik.

Çadırlar 2 bölgeden gelirdi. Erzincan’dan 1232 çadır (8 kamyon) en yakın iller olan Adıyaman ve Kahramanmaraş başta olmak üzere; Ankara’dan da 918 çadır (8 kamyon)10 Şubat’ta Hatay’a gönderilmek üzere yüklendi ve aynı gece dağıtıldı.

buharkenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu