Haber

Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı 39 bin 672 oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş’ta bugüne kadar meydana gelen depremlerde 39 bin 672 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi.

Soylu, CNN Türk’te yaptığı canlı yayında, depremin ilk saatlerinden itibaren çok sayıda bakan, kamu görevlisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve gönüllüyle birlikte bölgede olduklarını ve iyileşmek için hep birlikte çalıştıklarını anlattı. yaralar

Depremin olduğu bölgelerdeki arama kurtarma binalarının sayısının 20 binin üzerinde olduğunu belirten Soylu, “Şu ana kadar 39 bin 672 vatandaş hayatını kaybetti.” söz konusu.

Soylu, arama kurtarma çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını bildirdi.

Depremin ilk günü

Deprem sonrası yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Soylu, 6 Şubat sabahı saat 08.15’te Kahramanmaraş Havalimanı’na iniş yapmaya çalıştıklarını ancak şartları zorlayarak Gaziantep Havalimanı’na iniş yapabildiklerini söyledi.

Görev bölgelerimize Gaziantep’ten devam ettiklerini belirten Soylu, “Kahramanmaraş’ta 09:15’te ilk gördüğüm tablo Trabzon Caddesi’ydi, Allah göstermesin böyle bir felaket. İnsanlar yardım istiyordu, hepimiz olayın büyüklüğünü gördük. O sırada deprem.” söz konusu.

haberbeydag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu