Haber

Kılıçdaroğlu: Oyu düşen AK Parti, tartışılan CHP oldu

14 Mayıs yenilgisinin ardından partisinde başlayan ‘değişim’ polemiği devam ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim değerlendirmesi yaptı.

Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Lideri Ümit Özdağ’ın “protokol” iddiasına ilişkin “Hiçbir protokolde yer almayacak tek şey MİT Başkanlığı’dır”, seçim stratejisine ilişkin ise “MİT’in tüm kesimlerini bir araya getirme çabası varsa” dedi. Barış ve demokrasi için toplum yanlış, en büyük hatayı ben yaptım.” kullanılmış.

T24’ten Metin Kaan Kurtuluş’a konuşan Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

OYLARIMIZI YÜKSELTTİK: Milletvekili seçimleri penceresinden sonuçlara baktığımızda oylarımızın arttığını görüyoruz. Uzun yıllardır seçemediğimiz bazı illerden (Rize – Kars – Düzce – Diyarbakır – Karabük – Erzincan gibi) milletvekili seçtik. Ayrıca deprem bölgesinde oylarımız arttı. Bu sonuçlar sizi tatmin etti mi diye soracak olursanız tabi ki hayır. Ama her halükarda oyu düşen parti AK Parti’ydi ama tartışılan parti CHP’ydi. Oyumuz arttı ama beklediğimiz sonucu alamadık. Beklediğimiz sonucu alabilseydik, tartışmalar farklı yönlere dönecekti…

EN BÜYÜK YANLIŞI YAPTIM: Eksik olduğumuz, yanlış olan yerlerin tartışılmasını isterim. Bu olmadı. Doğrudan bir kişi hedef alınarak linç girişimi başlatıldı. Yanlış olan buydu. Bir kere şunu kabul edelim; Toplumun tüm kesimleriyle uzlaşma yolunda gösterilen çaba yanlış mıydı, doğru muydu? Bunun tartışılması gerekiyordu. Toplumun her kesimi ile ise; İnançlar, kimlikler, yaşam biçimleri farklılıklarına saygı duyup da bunları demokrasi çerçevesinde bir araya getirmek yanlış mıydı, doğru muydu? Eğer yanlışsa, en büyük hatayı yaptım. Doğru olsaydı, eleştiri olsa bile iğne ucuna kadar teslim edilmesi gerekmez miydi? Bu bile yapılmadı. Kuşkusuz eksiklerimiz ve hatalarımız oldu.

İSTANBUL VE ANKARA NEDEN KAYBEDİLDİ?’ 🙁 İstanbul ve Ankara’yı kaybetme ihtimali) Neden kaybetmeliyiz? Belediye başkanlarımız başarılı. Sonunda başarıyı kim görüyor? Ankara’dakileri görüyorum, İstanbul’dakileri İstanbul’dakileri, Adana’dakileri Adana’dakileri, Mersin’dekileri Mersin’dekileri görüyorum. Bundan dolayı belediye başkanlarımız başarılı, görevlerini yapıyorlar. Yeni büyükşehir belediyeleri ve birçok belediye başkanlığı da alacağız, yani kazanacağız. Ayrıca CHP Genel Merkezi olarak belediyelerimizin çalışmalarını yakından takip ediyor ve gelen raporları değerlendiriyoruz…

PARTİ DEĞİL DEMOKRASİ:(Akşener’in “Bu parti seçime girsin diye CHP’den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır” sözleri) Ben bu tür tartışmalara girmek istemiyorum, kendi çapımda doğruyu bulamıyorum. Parti değil, demokrasi mücadelesi için çabaladığımıza inanıyorum…

‘Bazen değişikliği fark etmeyebilirsiniz’: (Değişim tartışmaları) Erdoğan bir kere ‘CHP Sivas’ın doğusuna gidemez’ demişti. Şimdi sormak lazım, CHP Sivas’ın doğusuna gidiyor mu, gitmiyor mu? Bir zamanlar başörtülü kızlar bize düşman bakardı, biz de onlara düşman bakardık. Şimdi başörtülü kızlar CHP’ye oy veriyor. Değişimi yaşayanlar bazen değişimi fark etmeyebilirler.

ÖZDAĞ İLE PROTOKOL: Bu konuda sadece daha önce söylediğimi söyleyeceğim; İki kişinin ortasına imzalanan metin, o iki kişinin şerefine teslim edildi. Bu konuda bir açıklama yapmam yanlış olmaz. Ama hiçbir protokolde yer almayacak tek şeyin MİT Başkanlığı olduğunu söyleyebilirim… (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu