Haber

Şener Üşümezsoy’un İddiası: İstanbul Depremi Neden 6,5 Büyüklüğünü Geçemiyor?

Yer bilimci Şener Üşümezsoy, diğer uzmanların aksine İstanbul’da büyük bir deprem olmayacağını iddia ediyor. Üşümezsoy bu tezini, Marmara Denizi’ndeki fayların yeterli gerilim oluşturmamasına bağladı.

Şener Üşümezsoy, Naci Görür, Okan Tüysüz ve Celal Şengör gibi uzmanların aksine İstanbul’da büyük bir deprem olmayacağını iddia ediyor.

Yeni Çağ’dan Merve Kızılalp’in haberine göre; Amerikalı jeofizikçi Tom Parsons’ın modellemesini incelediğini belirten Üşümezsoy, Marmara Denizi’ndeki fay hatlarında birikmiş yeterli gerilimin olmadığını belirtiyor.

Tom Parsons’ın çalışmalarına da değinen Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi’ndeki fay sınırlarının 1509, 1719, 1766 ve 1894 yıllarında büyük sarsıntılar ürettiğini, fayın tekrar kırılmasını sağlayacak gerilim birikiminin henüz oluşmadığını söyledi. oluşturulan.

Profesör Doktor. Ahmet Övgün Ercan da Marmara Denizi’ndeki depremin büyüklüğünün 7’ye ulaşmayacağını söyleyenler arasında.

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde en az 7 büyüklüğünde deprem olacağını iddia ediyor. Hatta Kahramanmaraş’ta olduğu gibi her iki sınırın aynı anda kırılması durumunda büyüklüğün 7,4’ü geçeceğini söylüyor.

golcuk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu