Haber

Shanghai City, İlk Çeyrekte İhracat ve İthalatı Yüzde 35 Artırdı

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in yeni güçlü aracı, 6 Kasım 2022’de Çin’in doğusundaki Şanghay’daki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIE) otomobil sergi alanında. (Fotoğraf: Jin Haoyuan) ) /Xinhua)

ŞANGAY, 23 Nisan (Xinhua) — Çin’in doğusundaki Şanghay şehrinden yapılan ithalat ve ihracat, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5 artışla 1,05 trilyon yuan’a (yaklaşık 152,3 milyar ABD Doları) ulaştı.

Şangay Gümrük İdaresi’nden Pazar günü açıklanan bilgiye göre, Şanghay’ın yılın ilk çeyreğinde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,9 ​​artarak 639,32 milyar yuan olurken, ihracatı yüzde 1,4 azalarak 407,78 milyar yuan oldu. yuan.

Kentin en büyük ticaret ortağı olan Avrupa Birliği ile ticareti yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artarak 212,4 milyar yuan’a ulaştı ve toplam ticaret hacminin yüzde 20,3’ünü oluşturdu. dış ticaret hacmi

Şangay şehrinin Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) anlaşmasına taraf ülkelerle ticareti yüzde 3,6 artarak toplam dış ticaret hacminin yüzde 33,6’sını oluştururken, Üretim ve Yol Girişimi ülkeleri ile ticareti yüzde 2,3 arttı ve toplam dış ticaret hacminin yüzde 22,4’üne ulaştı. itibarını yarattı.

kocasinanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu