Haber

Sivas’ta okuma-yazma öğrenen öğrencilerden Mehmetçik’e mektup

Sivas’ta okuma-yazma öğrenen öğrenciler, öğretmenlerinin desteğiyle ilk mektuplarını Mehmetçik’e yazdı.

Kızılırmak İlkokulu 1’inci sınıf öğrencileri, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’i ziyaret ederek mektuplarını Mehmetçik’e teslim etti.

Şimşek, mektupların kahraman Mehmetçik’e ulaştırılacağını belirterek, öğrenci ve öğretmenleri duyarlı davranışlarından dolayı tebrik etti.

Öğrencilerden Hasan Mert İmrek, mektubunda asker kardeşleri sayesinde imanla yaşadıklarını belirterek, “Sevgili asker kardeşlerim, ben 7 yaşındayım. Okuma yazmayı öğrendim. Bu mektubu size yazdım. Sen babamın yanındasın. Vatanımızı koruduğun için teşekkür ederim. Seni çok seviyorum, iyi ki varsın. Sayende güvendeyim.” “Yaşıyoruz. Size çok şey borçluyuz. Kendinize iyi bakın. Allah sizden razı olsun.” Şu ifadelere yer verdi.

Elif Ecem Eğdemir mektubunda askerlerin her zaman kalbinde olduğunu belirterek, “Öğretmenimle birlikte size bir mektup yazdım. Vatanımızı koruduğunuz için çok teşekkür ederim. Siz olmasaydınız vatan olmazdı. Milletimiz olurdu.” rahat yaşayamıyoruz. Sana çok şey borçluyuz. Daima var ol, mutlu ol, daim.” “Sen bizim kalbimizdesin.” Şu cümlelere yer verdi:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu