Ekonomi

Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi Ankara’da Başladı

Temiz Kömür Teknolojileri Tepesi Ankara’da başladı

ANKARA Türkiye Kömür Üreticileri Derneği tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen “4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi” Ankara’da başladı.

Kömürder’in düzenlediği “4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi” Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Uluslararası kömür endüstrisi yaklaşımlarına ışık tutacak 21 milyar tonluk kömür rezervinin saf teknolojilerle ekonomiye kazandırılması yol haritası üzerinde tartışılacak. Birçok elektrik firmasının stantlarını açtığı tepe 24-25 Nisan ortasında da devam edecek.

Birçok bahis ele alınacaktır

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli medyayı vuran depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kömürder Başkanı Erdoğan, zirvenin iki gün boyunca devam edeceğini belirterek, “Kömürün sanayideki rolünden piyasaların değerlendirilmesine, iş sağlığı ve güvenliğinden kömür üretim ve üretimdeki dönüşümlere kadar pek çok değerli konuyu masaya yatıracağız. Paris İklim Anlaşması sonrası Türkiye’de tüketimi hem yurt dışından hem de ülkemizden, alanında uzman konuşmacılarımızla birlikte ele alacağız” dedi.

Bu yıl Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün kutlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu güçle, Türk Yüzyılında her güç alanında olduğu gibi kömürde de yeni bir mirası devralıyoruz. Güç alanımız hiç şüphesiz saf kömür teknolojileri olacaktır.Ülkemizde kömür madenciliğini geliştirmek, teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaları başarıyla yürütmek temel hedefimizdir” dedi.

celtikcihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu