Haber

Trabzonspor’un genç oyuncusu Arif Vakum hedefini açıkladı

Trabzonspor’un 19 yaşındaki futbolcusu Arif Blank, ilk hedefinin Umut A Milli Takım’a seçilmek ve ardından A Milli Takım’a seçilerek sol bek oynamak olduğunu belirtti. söz konusu.

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında 30 Mayıs Salı günü deplasmanda Bitexen Giresunspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor’un genç oyuncusu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ndeki antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bordo-mavili takımın altyapısında yetişen Arif, altyapıdan çıkıp başarılı olan ya da gözden kaybolan genç oyuncular olduğuna işaret ederek, şansı ve çok çalışması sayesinde daha da iyi yerlere geleceğini vurguladı.

Hollanda’nın Ajax takımına transfer olan Ahmetcan Kaplan’ın kendisi için olumlu bir örnek olduğunu vurgulayan genç futbolcu, “Şans yüzüme güldü. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Böyle devam etmek istiyorum. Elbette. Eksikliklerimin olduğunu ve daha çok çalışmam gerektiğini biliyorum, “Onu burada tutup tutmamak teknik direktörümüze bağlı. Kendime güveniyorum ve bana güvenirse onu yüzüstü bırakacağımı düşünmüyorum. O nasıl uygun görürse oynamaya devam edeceğim.” dedi.

“Çalışmayı bırakırsam biterim”

Altyapıdan daha çok çalıştığını ifade eden Arif, şu değerlendirmede bulundu:

“Sonuçta ‘ben’ dersem o zaman biterim. Çalışmayı bırakırsam biterim. Antrenmanda bence en önemli şey baskıyı üzerimden atabilmek, öyle olmamak değil. Bir hata yaptığınızda oyuncunun size bir şey söylemesinden korkarsınız. Biri size bağırdığında ‘Yapamam’ dersiniz ve antrenmanınız kötü biter. “Baskıyı kaldırabilirseniz, buradasınız. çünkü zaten yeteneğin var. Yeteneğini gösterdiğinde ve kendine güvendiğinde her şey olur.”

David Alaba ve Alphonso Davies’i örnek aldığını vurgulayan Arif, Trabzonspor’da başarılı olduğunu ve İngiltere Premier Ligi gibi değerli düzenlemelerde oynamak istediğini söyledi.

Her zaman büyük maçları kazanmak istediklerine işaret eden Arif, formayı bulduğu ligin 34. haftasındaki Fenerbahçe maçını kaybettiği için üzgün olduğunu söyledi.

Arif, sol bek formasını A Milli Takım’da da başarılı bir şekilde taşımak istediğini belirterek, “Milli takımlara altyapıda gittim. O dönemler genelde şanssız anlar yaşadım. Şimdi ilk hedefim milli takım.” Sonra A Milli takım.Sol bekte oynamak istiyorum.Tabii ki o formayı giysem geri vermek istemem.” sözlerini kullandı.

Son haftalarda maçlara fazla ilgi göstermeyen bordo-mavili taraftarları davet eden Arif, şunları söyledi:

“Trabzonsporlu taraftar normalde çok iyi bir taraftar. İyi oynadığınızda her zaman arkanızda olan bir taraftar. Stadyumun bu şekilde boş olması bizi üzüyor. Geçen sene şampiyonaya giderken her yer doluydu. oyuncuların daha iyi oynamasını sağladı.İsterseniz herkes kendini iyi hissetti.Belki içinde bulunduğumuz durumdan dolayı bizi rahat bırakıyorlar ama seneye böyle olacağını zannetmiyorum.Herkesin yine aynı desteği göstereceğine inanıyorum. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu