Teknoloji

Whiteout Hayatta Kalma İncelemesi

 
Geçen gün reklamlar aracılığıyla karşıma çıkan taşınabilir bir oyunu deneyeyim dedim, ilginç bir temayla geldiğini söyleyebilirim. Whiteout Survival adıyla piyasaya sürülen taşınabilir oyun, klasik bina ve alan geliştirme unsurlarını içeriyor. Oyunun ilgi çekici kar ve soğuk teması aslında dikkat çekmeyi başarıyor ve kış aylarına girmeye başladığımız ve havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı şu günlerde biz de elbette bu tarz oyunlarda buluşmayı bekliyoruz.
 
– Android sayfası
– Uygulama Mağazası sayfası
 
Bu incelememde hem oyundan edindiğim deneyimleri sizlere aktarmak hem de oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu detaylı bir şekilde sizlere anlatmak istiyorum.
 
Kar temasıyla birlikte geliyor
 
 
 
Öncelikle yukarıda da belirttiğim gibi Whiteout Survival bizlere klasik bir yapı aktarıyor. Oyunda kendi bölgemizi yani üs kurabiliyoruz ama bildiğiniz gibi bu üs içerisinde karlı bir yapının olduğunu da görebiliyoruz. Karlı ve soğuk yapı buzullarda olduğumuzu ve burada yaşayan insanları, insanlarımızı sıcak tutmamız gerektiğini gösteriyor. Oyundayken aynı şekilde merkezi alanımızı ısıtmak ve insanları barındırmak için ortada bir fırın bulunmaktadır. Bu ocağı sürekli yakıp çeşitli kaynaklarla yükseltmek gerekiyor.
 
Bu fırın, üretim içerisinde etrafımızı sardığımız ve konuşlandırıldığımız bir bölgeyi bize işaret ediyor ve bu bölgeyi korumak için çeşitli karakterler ortaya çıkarabilir, aynı zamanda asker üretimine de geçebiliriz. Oyunun arka planında sıra tabanlı yapıya benzer bir savaş sistemi bulunuyor ve bu savaş sistemi ile oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Sıra tabanlı savaş sisteminde tabi ki her hamleyi tek tek düşünmüyoruz ve otomatik mod ile karakterlerin atak yapmasını sağlayabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ve çoğunlukla taşınabilir oyunlarda bu tür kolaylıklar sağlayan çeşitli unsurlar mevcut ve bunlarla karşılaştığımız düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Kahraman ve asker odaklı bir yapı
 
 
 
Tabi bu noktada hem kendi karakterlerimizi geliştirebiliriz hem de yeni askerler üretmeye başlayabiliriz. Oyunda mutlaka ana karakterler mevcut ve bu ana karakterler daha çok kahraman olarak karşımıza çıkıyor ve onları aynı anda yetiştirmek ve geliştirmek çok önemli. Çünkü oyunda bulunduğumuz süre boyunca belirli ana kahramanları kullanabiliyor, onların seviyelerini yükseltip daha güçlü bir konuma getirebiliyoruz. Öte yandan asker üretiminin yanı sıra farklı köylere de saldırıp üretim içerisinde açık dünyanın ne olduğunu söyleyebiliriz.
 
Arka planda hikaye görevlerinin olduğu ve bu görevlerle farklı ganimet ve kaynaklar elde ettiğiniz yapımda, ana kahramanların modüllerini toplayıp, topladığımız modüller ile karakterlerimizin yıldızlarını yükseltebiliyoruz. Yıldız yükseltme sistemi ile karakterimiz daha da güçlenebiliyor ve hem saldırı hem de savunmada daha güçlü olabiliyoruz. Bunun dışında farklı kahramanlar da bulunuyor ve bir kahraman menzilli dövüş sistemiyle ön plana çıkarken diğer kahraman kalkan ve kılıçla yakın dövüşe girebiliyor ve onları da istediğimiz gibi oyuna yerleştirebiliyoruz. Oyunda bulunduğumuz süre boyunca bu kahramanların sıralamasını ve düzenlemesini yapıyoruz ancak oyunda detaylı bir sıra tabanlı taktik aksiyon sistemi bulunmuyor. Bu kahramanların nereye konuşlandırılacağını ve ultilerini ne zaman kullanacaklarını yalnızca biz belirleyebiliriz.
 
Basit bir savaş sistemi
 
 
 
Oyunda her ana kahraman, düşmanlara karşı savaşırken ve aksiyon sistemi içinde çeşitli nihai becerilere sahiptir. Bu nihai beceri ile düşmanlara karşı farklı özellikler kullanabiliyoruz ve belirli bir saldırı şeması sonrasında nihai beceri karakterlerimize yükleniyor. Dolayısıyla farklı zamanlarda yüklenen bu nihai becerilerle düşmanlara daha hızlı saldırıp onları tek hamlede yok edebiliyoruz. Elbette içinde bulunduğumuz durumla birlikte düşmanların da giderek güçlendiğini ve bunun güçlenmesiyle birlikte bizim de kendi karakterlerimizi güçlendirmemiz gerektiğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda da benzer bir seviye sistemi var ve biz güçlendikçe daha güçlü rakiplerle karşılaşabiliyoruz ve sonrasında kazanabileceğimiz kaynakların ve ödüllerin sayısı ve boyutu artabiliyor.
 
Emülatör aracılığıyla oynamak için taşınabilir cihazınızda bir hesap açmanız gerekir.
  
Aslına bakılırsa oyunda dikkatimi çeken şey yukarıda da belirttiğim gibi kış ve soğuk temasıydı. Oyuna giriş yapmadan önce kendinize bir hesap oluşturabiliyorsunuz ve bu oyunu emülatör aracılığıyla bilgisayarda oynamak istiyorsanız öncelikle taşınabilir platforma kayıt olup hesabınızı aktif olarak açmalısınız. Telefonunuza indirdiğiniz oyun ile hesap açtıktan sonra emülatör programı aracılığıyla bilgisayarınızda oynayabilir ve oyunu bilgisayarınızda deneyimleyebilirsiniz ancak bahsettiğim gibi taşınabilir tarafta hesap açmanız önemli. Birinci.
 
Türkçe dil desteği dahildir
 
 
 
Bunun dışında diğer oyunlardan da aşina olduğunuz bir yapı oyunda bizi bekliyor ve aynı zamanda bu oyun Türkçe dil desteğiyle de geliyor. Oyunun ana hikaye modu kapsamında elbette birçok görevi üstlenebiliyoruz ve bu bağlamda oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu da öğrenip yeni ana kahramanları setimize dahil edebiliyoruz. Bu kahramanlar oyunda çok değerli ve onlarla birlikte oyundaki yerimizi alabiliriz.
 
Diğer oyuncularla savaşıp yağmalayabileceğiniz bir sistem
 
Kendi bölgemizi kurabildiğimiz gibi üretimde de bölgemizi genişletip yeni alanlar açabiliriz ve tabii bunları yapabilmek için de belli bir seviyeye gelmek gerekiyor. Aynı şekilde hem karakterlerimizin hem de profillerimizin bir seviyesi var. Profil seviyesi derken kastettiğim kendi üssümüzün seviyesi ve yukarıda da belirttiğim gibi bu oyun açık dünya sistemine sahip ve bu açık dünyada kendinizi haritada görebiliyor, diğer oyuncuların da burada olduğunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tür oyunlarda biliyorsunuz kendi bölgenizi geliştirmeniz, askerlerinizi arttırmanız ve askerlerimizin seviyesini yükseltmeniz çok önemli. Çünkü bu bağlamda ilk aşamada koruma altındayken büyük bir ilerleme kaydetmeniz gerekiyor, daha sonra diğer oyunculara saldırabilir, bölgelerini yağmalayabilir ve onlardan çeşitli kaynaklar elde edebilirsiniz. Bu nedenle oyunda ne kadar çok askeriniz varsa o kadar güçlü olabilirsiniz. Ama şöyle bir durum da var. Mesela bir karargah binasında ürettiğiniz askerlerin seviyesi var ve karargâhınızın seviyesini yükselterek bu seviyeyi arttırabiliyorsunuz. Bu sayede yeni ve güçlü askerlerin kilidini açabilirsiniz. Bu nedenle oyunda daha güçlü askerler alabilmek için karargâhınızı yükseltmek ve binaların seviyesini yükseltmek şarttır.
 
İttifak sistemini içerir
 
Tüm bu özelliklerin dışında oyunda ittifak sistemi de mevcut. Bu ittifak sistemiyle elbette güçlü oyunculara katılabilir ve burada kendinize bir takım bulabilirsiniz. İttifak sistemi ile merkezi bölgeleri işgal edebilir, yeni kaynaklar ve ödüller kazanabilirsiniz. Katıldığınız birlik ile ittifak görevlerinde ve ittifak faaliyetlerinde yer alabilir ve bu sayede oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Elbette bu tür oyunlara ittifak sisteminin dahil edilmesi, oyundaki diğer oyuncularla sosyalleşmenize olanak sağladığı gibi ek görevler ve ek ödüller de içerir. Bu nedenle oyunda böyle bir sistemin bulunduğunu ve bu sistem içerisinde üssünüze yeni kaynaklar getirebileceğinizi belirtelim.
 
 
 
Bunun dışında oyunda başka bir özellikten bahsetmem gerekirse, oyundaki ilerlemenize bağlı olarak yeni özelliklerin kilidini açabiliyor ve aynı zamanda yeni binalarla da gelişim gösterebiliyorsunuz. Ayrıca yeni binalar size ek kaynaklar sunabilir ve orada farklı aktivitelerle karşılaşabilirsiniz. Örneğin bir binada diğer oyuncularla yarışabileceğiniz arena tarzı bir aktivite, diğer bir binada ise ana kahramanlarınızı kullanıp yola devam edebileceğiniz taktiksel savaşlar şeklinde bir yapı sizlere sunuluyor. onlarla geniş bir macera. Dolayısıyla oyundayken bu tür binalarla yan aktiviteler gerçekleştirebiliyorsunuz ve oyunda bu tür aktivitelerin olması elbette çok değerli. Çünkü biliyorsunuz ki bu tarz oyunlarda aktivitelerin ön plana çıkması oyunculara farklı tarzda bir deneyim sunuyor.
 
Bölüm, büyüme ve günlük görevler
Elbette geliştirici ekip bize üç farklı kategoride görevler sunuyor: parça, büyüme ve günlük görevler, böylece her gün gelip oyunu oynayabilir, yeni içerik ve kaynaklara sahip olabilirsiniz. Bildiğiniz gibi bölüm görevleri bize ana hikayede ilerlemeniz için ihtiyaç duyduğunuz yapıyı veriyor. Ancak burada yeni kahramanların kilidini açabilir ve yeni kaynaklarla bölgemizi güçlendirip bir sonraki aşamaya geçebiliriz.
 
Bunun dışında büyüme görevleriyle elbette yeni kaynaklar elde edebilir ve binalarımızı yükselterek, yeni içeriklerin ve yeni askerlerin kilidini açarak daha da güçlenebiliriz.
 
 
 
Son olarak günlük görevlerin yanı sıra her gün yapabileceğimiz çeşitli görevler de bize sunuluyor. Bu çalışmalarla kaynaklara sahip olabiliriz ve aynı zamanda bu görevlerle seviyemize ulaşabiliriz. Aynı şekilde seviye atlayarak daha da güçlenebiliyorsunuz ve bu görev zinciri oyuncular için gerçekten önemli. Çünkü bu görevlerle diğer oyunculara göre üstün bir konum kazanabiliyorsunuz ve ayrıca bu görevleri her gün farklı şekillerde yapmanızda fayda var.
 
Oyun içi satın alımlar mevcut
 
Kısaca özetlemek gerekirse oyun gerçekten eğlenceli bir yapıya sahip ancak ilerleyen zamanlarda bu yapı sıkıcı hale gelebilir. Çünkü bildiğiniz gibi bu tür oyunlarda hikaye görevleri giderek zorlaşıyor ve aynı zamanda diğer oyuncular oyundaki paketleri gerçek parayla satın alabiliyor ve bu paketler ile daha hızlı ve aynı zamanda gelişebiliyorlar. daha güçlü bir konuma gelin. Dolayısıyla oyunda mikro satın almaların olduğunu söyleyebiliriz ve bu tür oyunlarda bu dengelerin doğru şekilde korunması gerektiğini savunuyoruz. Çünkü parayla birleşerek diğer oyuncuların önüne geçme fikri bize kesinlikle “parayı veren düdüğü çalar” deyimini hatırlatıyor.
 
 
 
Dolayısıyla bu durum oyunun stabilitesini oldukça değiştirebilir. Durum böyle olunca bu istikrarın doğru bir şekilde kurulması gerekiyor ve oyunda bu istikrar doğru bir şekilde kurulursa ve satın alma yapan oyuncular, satın almayan oyunculara göre biraz daha güçlü olabiliyorsa elbette bu şu anlama gelebilir: istikrar iyi kurulmuş.
 
Oynadığım kısa süreyi de göz önünde bulundurarak bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyorum ve ayrıca oyuna bir göz atmanızda fayda olacağını da söyleyebilirim. Kış temasını seviyorsanız ve kar altında yeni bir maceraya katılarak diğer oyuncularla rekabet etmek istiyorsanız bu oyuna göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Oyun tamamen ücretsiz oynanabilen bir modelle geliyor ve ekip, oyun içi paketlerle faydalarını artırmaya çalışıyor. Bu sistem genel olarak taşınabilir oyunlarda benimseniyor ve elbette siz de bu sistemle oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Bu oyun hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadar. Elbette bu oyunu oynadıysanız veya yeni başladıysanız yorum kısmında deneyimlerinizi aktarabilir ve oyunun hangi unsurlarının dikkatinizi çektiğini bize anlatabilirsiniz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort