Haber

Yıldırım Kaya: “Size burnunuzun dibinde yardım edeni düşünmüyorsunuz, bu ülkede kamu çalışanlarını nasıl zannediyorsunuz?”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileriyle düzenlediği basın toplantısında, sözleşmeli işçi alımına ilişkin kanun teklifini eleştirdi. Milletvekili danışmanlarının kapsam içinde olmadığına dikkati çeken Kaya, “Siz burnunuzun dibinde size yardım edenleri düşünmüyorsunuz, bu ülkede kamu görevlilerini nasıl düşünürsünüz? Siz sadece millete hizmet edecek şeyleri düşünüyorsunuz. beş kişilik çetenin çıkarları.” KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal, “Sözleşmeli personel ile kadrolu personel arasında statü farkı olduğu, atanma hakkı başta olmak üzere özlük haklarının sınırlı olduğu, bu hakka sahip olmadıkları açıkça kabul edilmektedir. terfi etmek veya unvanlarını değiştirmek.”

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya, KESK ve KESK’e bağlı sendika yöneticileriyle birlikte, Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve 2444 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kaya dedi ki:

“DEĞİŞİM KAMU ÇALIŞANLARININ Aleyhine Yapılacaktır, Lehine Değil: Bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda bazı kamu görevlilerinin lehinde değil aleyhinde değişiklikler yapılacak. Kamu çalışanlarını, kamu çalışanları konfederasyonu KESK genel sekreterini, kamu çalışanları konfederasyonu genel sekreterini ve kamu çalışanları sendikaları KESK’e bağlı sendikalarımızın başkan, genel sekreter ve merkez yönetim kurulu üyelerini temsilen buradayız. .

336 MEPLİ PARLAMENTO ÇALIŞMAZSINIZ DİYORSANIZ BU BİR KARIŞTIRMADIR: Devlet Memurları Kanunu ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi… AKP ve MHP bu teklifini bugün saat 11.00’de görüşülmek üzere TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na getirdi. Hafta sonu Mustafa Elitaş (AKP Grup Başkanvekili) bir açıklama yaptı. Bana EYT tarihini sormayın, EYT ile ilgili tarih açıklaması yapamam” dedi. İlginç ilişkisini şöyle anlattı. ‘Muhalefet yoklama istiyor, 20 kişiyle yoklama almak istedikleri için bu çalışmaları yapamıyoruz’ dedi. Sayın Elitaş, insaf, insaf. Siz iktidar partisisiniz. 336 milletvekiliniz var. 336 milletvekili ile meclisi yönetemezsiniz diyorsanız bu bir itiraftır. Senin görevin parlamentoyu yönetmek.

BU SORUNU SALI GÜNÜ AKŞAM EYT 21.00’E KADAR ÇÖZELİM. HODRİ MEYDANI’NDA MISINIZ: Ana muhalefet partisi olarak buradan sesleniyoruz. Eğer samimiyseniz, gerçekten samimi bir düşünceniz varsa bugün bunu kanun torbasına koyalım, Salı günü görüşmeye başlayalım ve Salı günü saat 21.00’e kadar bu sorunu çözelim. ordamısın hodri challange Ancak siz sanıyorsunuz ki biz bu kamu görevlilerinin cebine seçim alanına girilirken değil sandık başına gitmeden önce birkaç kuruş atacağız. samimi değilsin Samimi olmadığınızı bir kez daha kanıtladınız.

MİLLETVEKİLİLERİNİN KENDİ İŞÇİ YARDIMCILIĞININ HAKLARINI ÇÖZMEK İÇİN BİR HUSUS EKLEMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ : Bugün getirilen önergede KESK ve bağlı sendikaların bize ilettikleri öneriler çok açık: Kamu çalışanlarının, özellikle 3+1 yılını doldurmamış öğretmenlerin akran kadro atama hakları yok. Bu ortak belirleme hakkı olmadan bu yasa müzakere edilemez, kabul edilemez veya doğru kabul edilemez. Mecliste görev yapan milletvekillerinin danışmanları bulunmaktadır. Büro Çalışanları Sendikası (BES) üyesi danışmanlardan 338’i bu teklifte bu 338 kişiye yer yok. Düşünün ki milletvekili kendi yardımcı çalışanının hakkını çözecek bir unsur eklememiş. Bu kabul edilemez.

BU ÜLKEDEKİ KAMU ÇALIŞANLARINI NASIL DUYARSINIZ EĞER BURUNUN DELİĞİNDE SİZLERE YARDIMCI OLMAYI DÜŞÜNMEZSENİZ: Büro Emekçileri Sendikası bizi ziyarete geldiğinde bunu bize anlattı. Bu durumun bu şekilde düzenlenmesini istiyorlar. ‘Hizmet akdi kapsamında çalışan sözleşmeli personelin, Mevzuat faaliyetlerinde görev alacak müşavir, ikinci müşavir ve ilave yani yardımcı personel hakkında 12’nci ayın 2011 tarihli ve 6253 sayılı beyannamesi Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Teşkilatının 30 uncu maddesine göre milletvekilleri, Bu mağduriyet giderilmelidir.’ AKP, MHP ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin de imzası var ve bu üç partiye de davet yapıyorum. Burnunun dibinde sana yardım edeni düşünmüyorsun, bu ülkede kamu çalışanlarını nasıl düşünebilirsin? Sadece düşünseydin, beş kişilik çetenin çıkarlarına hizmet edecek şeyler düşünürdün.

NE OLDU AKP NE OLDU MHP… BELEDİYELERİ KAYBEDİNİZ, ŞİMDİ BAŞKA YOL Mİ TUTUYORSUNUZ? : Belediyeler… Belediyeler artık sözleşmeli işçi çalıştıramayacak. Sözleşmeli işçi çalıştırabilme şartı KPSS’ye getiriyor. AKP’ye ne oldu? Siz ne yaparsanız yapın biz belediyeler kazandırmaya devam edeceğiz. Belediye çalışanlarının bu hak ihlallerini de önleyeceğiz. Belediye başkanlarının elini kolunu bağlama girişimleriniz dün sonuç vermedi, bugün sonuç vermedi, yarın da sonuç vermeyecek.

BU SEVGİYİ BIRAKIN: Diyarbakır’a kayyum, Yalova’ya kayyum atayarak İstanbul’a kayyum atama girişimlerinin belediyeleri susturacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu aşktan vazgeç. TÜM BEL SEN diyor ki, ‘Kanun teklifinde belediye ve şehir tiyatrolarında çalışanlar sözleşmeli olmakla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığının esnaf kapsamına giriyor, mevzuata tabi ve birebir belediyelerin kültür ve sosyal işler başkanlığına bağlı şehir tiyatroları, senfoni orkestraları şubelerinde tek unvan ile sanat ve sahne icracıları. Sözleşmeli statüsündeki kamu çalışanları kapsam dışındadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini söylüyorlar.

KENDİ İSTEK VE ÖNERİLERİMİZ DEĞİL, KESK VE BU ALANDA ÖRGÜTLENEN KESK’E BAĞLI BİRLİKLERİN TALEPLERİNİ DEĞERLENDİRME ÖNERİLERİ İLE PAYLAŞTIK: Burada siyasi parti olarak kendi talep ve önerilerimizi değil, bu alanda örgütlü KESK ve KESK’e bağlı sendikaların çözüm önerilerini ve taleplerini paylaştık. İşte KESK Genel Sekreteri ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri. Şimdi bu kürsüden konuşmaları gerekiyor. Ancak öyle garip bir uygulama var ki, bu kürsüde konuştuklarında yeniden Meclis’e girme haklarından mahrum kalıyorlar. KESK Genel Sekreterliği ve bağlı sendikaların yöneticileri ile KESK ve KESK’e bağlı sendikalar basın kapısında istediklerini sizlerle paylaşacaklar.”

Kaya’nın açıklamalarının ardından KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri, CHP’li Kaya ile Basın Kapısı’na gelerek önergeyle ilgili görüşlerini bildirdi.

“PROBLEMİ BÜYÜK HALE GETİRMEYE VE SORUNUN PARÇASI OLMADIĞI ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR”

Şenol Köksal, konuyla ilgili eleştirilerini Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dile getireceklerini belirterek, “AKP, uzun süredir aynı yöntemlerle bu ülkede yaşayan milyonlarca insanla dalga geçiyor. ‘müjde’ diyerek sorunu çözmüşlerdir.

“PERSONEL DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER AKP TARAFINDAN YİNE MUTLU OLDU”

Köksal, “AKP milletvekillerinin imzasıyla hazırlanarak kurula sunulan Devlet Memurları Kanunu ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, AKP’nin bu algıyı yönetme yöntemlerinden biridir. Takım geçişine ilişkin beklentiler AKP tarafından bir kez daha boşa çıktı.AKP iktidarı döneminde hızla uygulamaya konulan kamu hizmetlerinin tasfiyesine yönelik özelleştirme politikaları sonucunda kamuda modüler istihdam, güvencesiz bir istihdam haline geldi. büyük bir sorun” diyerek dönemin kamu politikalarını eleştirdi.

“YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞTİRME HAKKI OLMADIĞI AÇIKÇA TEYİT EDİLMİŞTİR”

Köksal, teklifle ilgili şunları söyledi:

“Anılan yasa tasarısına baktığımızda, sözleşmeli işçi ile takım işçisi arasında statü farkı olduğu, atama hakkı başta olmak üzere özlük haklarının sınırlı olduğu, görevlendirme haklarına sahip olmadıkları açıkça kabul edilmektedir. göreve yükselme ve unvanını değiştirme hakkı.”

“Askere alınsa kıyamet kopar mı”

Köksal’ın açıklamalarının ardından konuşan CHP’li Kaya, TBMM’de milletvekilleri ile birlikte çalışan danışmanların sorunlarını dile getirdi. Kaya, “Tasarıda bu kişilerin hakları hiçe sayılıyor. Toplam 338 kişi sözleşmeli ve kadrolu kadrolara nakledilirse kıyamet kopacak mı? Bazı arkadaşlarımız 11 yıldır bu görevde çalışıyor” dedi. ve sözü danışman yardımcısına bıraktı.

“MEVZUATIN SAHİP OLDUĞU LİDERLİK, YASALARA UYGUN ÇALIŞMAK ZORUNDADIR”

Bir milletvekilinin danışmanı olan Özgür Kurt, “Yasamanın hukuka uygun çalışması gerekiyor. Rastgele tazminat ödememiz yok. Ayrıca tüm sözleşmeli oyuncular takıma transfer olduğunda bu hakkımızın da bize teslim edilmesini diliyoruz” diye konuştu.

“CHP OLARAK TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kaya, “Bu hakları savunmaya devam edeceğiz. Hatta Ofis Çalışanları Sendikası yöneticileri de geldi. Bu talepleri bize ilettiler. Sizin adınıza Ofis Çalışanları Sendikası görüşmede bu talebi takip edeceğini söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP olarak takipçisi olacağız, ya şimdi yapacaklar, ya iktidara geldiklerinde biz yapacağız” diyerek işçilerin iddiasına destek verdi.

“7 AYDIR BELİRTTİĞİNİZ İŞİ MECLİS’E GETİRMİYORSUNUZ. GETİRMEZSİNİZ”

EYT AKP Küme Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaş’ın açıklamalarına ilişkin Kaya, “20 yıldır kar kış demeden eylemdeyiz. Açıkladığınız işi 7 aydır meclise getirmediniz. Getiremezsiniz. Meclis’e, “Siyaset ve seçimlerde araç olarak kullanmak istiyorsunuz. Sözümüz şu ki, bu dönemde bu sorun ortadan kaldırılmazsa, derecelendirmeyi Millet İttifakı’nın gücüne dahil ederek bu sorunu çözeceğiz. Bir günde 15 yılı kaybetmeye kimsenin tahammülü yok” dedi.

haber-adalar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu