Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş temaslarını Katar’da sürdürdü

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu ve Arap Çok Yönlü Toplumsal Kalkınma Forumu için geldiği Katar’ın başkenti Doha’da temaslarını sürdürdü. Göktaş, yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde pilot olarak başlanacak Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların 15 Şubat itibarıyla alınacağını belirterek, “Programdan yararlanmak isteyenlerin faydalanması gerekiyor. Bakanlığımızın evlenmeden önce sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden, evlendikten sonra sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmektedir.” .

Katar Türk Kombine Müşterek Kuvvet Komutanlığını ziyaret ederek Mehmetçik ile görüşen Göktaş, tören ekibi tarafından karşılandı. Bakan Göktaş daha sonra birlik komutanından faaliyetler hakkında bilgi alarak personelle görüştü. Katar ile Türkiye arasındaki derin ve tarihi dostluğa vurgu yapan Göktaş, “6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Katar’ın Türkiye’ye verdiği destek ve dayanışma, iki ülke arasındaki bağların ne kadar güçlü olduğunun en somut örneğidir. Karşılaşılan zorluklara rağmen” Her iki ülke tarafından.” “Omuz omuza durmamız birlik ve kardeşliğimizin en güçlü ifadesidir” dedi.

Türk askerinin Katar’da üstlendiği görevlerle iki ülke arasındaki iş birliğini pekiştirdiğini belirten Göktaş, “Katar’da yürüttüğünüz görev, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanmasında kilit rol oynuyor, dolayısıyla her birinizin çabası önemli. Takdire şayan. Göreviniz sadece askeri bir görev değil, aynı zamanda iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin sembolü olması açısından da önem taşıyor. Hem bölgesel hem de küresel düzeyde barış ve istikrarın korunmasına katkılarımız Türkiye’nin dünyadaki konumunu güçlendiriyor” dedi.

“TÜRKİYE FORUMUN ONUR KONUĞU OLDU”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çok Boyutlu Toplumsal Kalkınma Arap Forumu kapsamındaki temasları sorulduğunda Göktaş, Türkiye’nin ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iyi uygulamaları nedeniyle forumun onur konuğu olduğunu vurguladı.

Forum sonucunda kabul edilen Doha Deklarasyonu’nda Türkiye’ye bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür edildiğini belirten Göktaş, Katar, Filistin, Mısır ve Ürdünlü mevkidaşlarıyla da görüştüğünü söyledi.

Bakan Göktaş, görüşmeyi şu şekilde değerlendirdi: “Ailenin güçlenmesi için ilişkilerimizi geliştirmek, sosyal hizmet alanında işbirliğimizi artırmak ve uluslararası alanda ortak dil oluşturmak konusunda mutabakata vardığımızı bir kez daha gördük. İşbirliğimizi daha da artıracağız.”

Görüşmelerin bir diğer konusunun da İsrail’in Filistin’e yönelik insanlık dışı saldırıları olduğunu belirten Göktaş, “Ateşkesin bir an önce tesis edilmesi ve Filistinlilere insani yardımın sınırsız ulaştırılması konusunda görüşmelerimizi ve birlikte yapılabilecek konuları ele aldık. bölge.”

AİLE VE GENÇLİK FONU BAŞVURU KOŞULLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aile ve Gençlik Fonu’na başvuruların başlayacağı yönündeki açıklamasını hatırlatan Bakan Göktaş, başvuru koşullarıyla ilgili soruya yanıt olarak 15 Şubat’tan itibaren başvuruların alınmaya başlayacağını belirtti.

Başvuru için Bakanlığın “aile.gov.tr” internet sitesine işaret eden Bakan Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda deprem bölgesini pilot bölge olarak belirledik. Özellikle deprem bölgesi koşullarını rahatlattık, onları farklı tutuyoruz.Gençlerimizin evlilik hayallerinin yanı sıra Türkiye’de de farklı projelere destek olmayı hedefledik.İlk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. Aile kurmaya yönelik. Bu destekle gençlerimiz de kendi projelerini hayata geçirebilecek. İlerleyen süreçte programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde Türkiye geneline yaygınlaştıracağız. Programın ekonomik destek kısmıyla birlikte.” Başvuruları onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli ve 2 yıl ödemesiz 150 bin lira kredi desteği verilecek. Fonda biriken parayla orantılı olarak süreci yürüteceğiz.”

Göktaş, “Programdan yararlanmak isteyenlerin, Bakanlığımızın evlenmeden önce sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmaları, evlilik sonrasında sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekmektedir.” Başvuru için gereken diğer şartların yakın zamanda açıklanacağını belirten Göktaş, “Bu fonla Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirle gençlerimizin geleceğine yatırım yapıp onların hizmetine sunacağız.”

“DİZİ YAPIMCILARI VE MEDYA SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Diziyle ilgili yapılan tartışmaların ve bu konudaki son durumun sorulmasının ardından “dizi yapımcılarıyla bir araya geleceğini” ifade ettiğini hatırlatan Göktaş, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü kadın yolunda kararlılıkla ilerlediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde güçlü Türkiye. Aileyi “medeniyetin temel taşı” olarak nitelendiren Göktaş, şunları söyledi;

“Dünyada nüfus yaşlanıyor, doğurganlık azalıyor ve demografik tehditler var. TÜİK’in son verileri de ülkemizde doğurganlığın azaldığını ve nüfusun yaşlandığını belirtiyor. Bu bağlamda aileyi her türlü tehditten korumak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Aile Eğitim Programı, Evlilik Öncesi Eğitim Program ve aile danışmanlığı gibi hizmetlerimizi genişleterek koruyucu ve önleyici bir yaklaşım ortaya koyduk.Son olarak 81 ilde aile konusunu detaylı bir şekilde ele aldığımız ‘Aile Çalıştayları’ düzenledik. Yoğun katılımla Aile Konseyleri gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmaların bulgularını ilgili paydaşlarla paylaşıyor ve istişarede bulunuyoruz. “Durumu tespit etmek için çeşitli toplantılar planlıyoruz. Bu tespitler ışığında eylem planımızı hazırlıyoruz.”

RTÜK ile Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü imzaladıklarını hatırlatan Göktaş, şu ifadeleri kullandı;

“Bu protokol çerçevesinde 29 Şubat’ta dizi yapımcıları ve medya dairesi temsilcileriyle önemli bir toplantı gerçekleştireceğiz. Akademisyenlerin de katılacağı toplantıda hassasiyetlerimizi iletecek, sorunları birlikte tartışıp, ele alacağız. Bu yıl BM’nin 30’uncu yıl dönümü olan Aile Günü bildirisi 15 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. “10’uncu yıl dönümünü kutlayacağız. Aileyi korumak ve güçlendirmek için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.”

haber-pazaryolu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu