Haber

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Çeşmi Cihan Sevgi Buluşmaları ile yapılan çalışmaları anlattı

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Çeşmi Cihan Sevgi Buluşmaları ile yapılan çalışmaları vatandaşlara anlatarak, karşılaştığı sorunlar hakkında bilgi verdi.

Göreve geldiği gün ilk iş olarak ofisinin kapısını söktüren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasralıların konutlarında misafir olarak görev yaptığı süre boyunca yaptığı çalışmaları anlatıyor. Çeşmi Cihan Sevgi Buluşmaları’nda ilçe halkının evlerine konuk olan Önder Çakır, verilen hizmetler, devam eden proje ve çalışmalar hakkında da detaylı bilgi veriyor. Toplantıların ilkini Kaleşah Mahallesi Sesamos Evler’de başlatan Çakır, aynı mahalle Bedesten Sitesi ve Kum Tabya Sokak’ta bulunan hemşehrileriyle Kum Mahallesi Dizinler Sokak’ta bir araya geldi.

“Doğalgaz bizim çabalarımızla geldi”

Önder Çakır, Kaleşah İlçesi’ndeki Sesamos Meskenler’e yaptığı ziyarette özel pazar yeri yapılacağının müjdesini verdi. Asfaltlanmış yolların eksik refüj alanları için Karayolları Genel Müdürlüğü ile temas halinde olduklarını ve bu sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirten Çakır, ilçeye doğalgaz getirilmesi konusunda çarpıcı bilgiler verdi.

2023 yılında doğalgaz çalışmalarına 32 milyon TL harcayan distribütör firmanın yeni yıl bütçesini hazırladığını ve Şubat ayında çalışmalarına devam edeceğini anlatan Başkan Çakır, Amasra’da doğalgaz sürecine aşina olmayan kişilerin rekabet ettiğini hatırlattı. İlk kazı yapılırken fotoğraflarda yer almak. Dağıtımcı firmanın yeni bütçeyi hazırlarken gösterdiği çabanın habersizce belediyeyi karalama faaliyetine dönüştürüldüğünü vurgulayan Çakır, bu maddeye ilişkin değerlendirmeleri Kaleşah halkının takdirine bıraktığını söyledi. Endişelenecek bir durum olmadığını, süreci takip ettiklerini ve ilçenin 2024 yılında doğalgaza kavuşacağını anlatan Çakır, “İlçede doğalgaz çalışmalarının başlatılması ve çalışmaların devam etmesi için büyük çaba sarf ettik. Mutluyuz. Çalışmalarımızla sorunların çözüldüğünü ve ilerleme kaydedildiğini, her mahallede doğalgaz yakıldığını görmek yeni bir olay.” “Dönem adaylığı sürecine ilişkin kararımızda en önemli motivasyon kaynağımız oldu” dedi.

Park sorununu çözmemizi istemiyorlar

Recai Çakır, Kum İlçesi Dizinler Caddesi, Bedesten Sitesi ve Kum Tabya Caddesi’nde hemşehrileriyle buluştu. Ziyaretlerde yürüttüğü proje ve hizmetleri Amasra halkıyla paylaşan Önder Çakır, belediyenin geleceğe yönelik projelerini ve hedeflerini de anlattı. Horhor Deresi’nin su baskınlarına neden olmaması için ilgili kamu kurumlarıyla düzenli iş birliği içerisinde olduklarını, yeni dönemde Horhor Deresi’nin olumsuz imajını olumluya dönüştürecek projeler hazırladıklarını kaydetti. Otopark sorununa ilişkin detaylı bilgi veren Belediye Başkanı Recai Çakır, ATİM’e ait arazi için Enerji Bakanlığı düzeyinde yürüttükleri sürecin ardından çözüme çok yaklaştıklarını kaydederek, “Otopark Sorunu ne yazık ki çözülüyor. ‘Amasra’daki bu sorunu CHP’li Belediye Başkanına çözmeyeceğiz’ diyenlere.” “Sıra yeni döneme kaldı. Siyasi çıkar uğruna halkına baskı yapan bu zihniyete Amasra halkının 31 Mart Seçimlerinde en uygun cevabı vereceğine inanıyorum” dedi.

Kum Mahallesi sakinleri, Sefa Park’ın müteahhitten alınarak Belediye’ye devredilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, otopark sorununu çözecek kişinin Recai Çakır olduğunu belirtti.

Önder Çakır, Kum İlçesi’nde yaşayan seçmenlere, ilçenin en değerli gelir kaynaklarından biri olan konut ve pansiyonla ilgili yeni düzenlemelere karşı ilgili ve yetkili kurumlarla temas halinde olduklarını belirterek, ilçenin en değerli gelir kaynaklarından biri olan konut ve pansiyonlara yenilerini ekleyebileceklerini söyledi. Geçmişte halkın çıkarlarını korumak için yarattıkları gerçek durumlara değiniyorlar.

“Çevre ve emek mücadelesinden geliyorum”

Kalesah Mahallesi Aytekin Meskenler sitesinde düzenlenen toplantıya yoğun katılım oldu. Şiddetli yağış ve kış soğuğuna rağmen sitenin ortak alanında düzenlenen programda konuşan Önder Çakır, en çok 18’inci Element uygulamasına ilişkin soruların kendisine geldiğini, bu uygulamanın Bakanlıkça alınan bir karar olduğunu, kendilerinin Planlı bir şehir için bunu önemli bulduklarını, tüm vatandaşlarını memnun edecek formüller üzerinde çalıştıklarını söyledi. duyurdu.

Aytekin Konutlar Sitesi sakinleri ise Çakır’a teşekkür ederek, sahipsiz hayvan popülasyonunun titizlikle kontrol altına alınmasından, aşı ve koruma çalışmalarının titizlikle yürütülmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Amasra’nın tarihi, kültürü ve doğası gibi ilçe halkının da sevgi ve saygıyı hak ettiğini vurgulayan Çakır, “Çevreye, doğaya ve emeğe meraklı biri olarak yaşadığımız şehri, emanet ettiğimiz bir miras olarak görüyoruz. Amasra’nın güzelliklerini korumak, şehrimizi daha yaşanabilir kılmaktır.” “Bunun gerçekleşmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Halkımızla bir araya gelmek, onların beklenti ve taleplerini dinlemek, şeffaf belediyecilik anlayışını benimsemek görevimizin en önemli parçalarından biridir. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kapsamda düzenlediğimiz toplantılarda bizlere sıcak evlerini ve kalplerini açanlar oldu” dedi.

Başkan Çakır’ın öncülüğünde gerçekleşen Çeşmi Cihan Sevgi Buluşmaları’nın seçime kadar farklı mahalle sokaklarında devam edeceği belirtildi. – BARTIN

almus-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu