Haber

Projeyle 50 yıllık sorun çözüldü

İSTANBUL (İGFA) – Anahtar teslimi törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nde geçmişte yapılanlara baktığınızda bile popülistlerle vurguncuların arasındaki farkı çok net bir şekilde görüyor ve anlıyorsunuz. “

“Dünyada bize sadece enflasyonda, faizde yeni bir dönem getiren bir iktidarla karşı karşıyayız” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Sadece bu konuda ‘zamanı aştık’ ya da ‘biz’ söylemi var. Bir sıçrama yaptık’ sözü geçerli. Dolayısıyla özellikle bu şartlarda inşaat kolay bir iş değil. Ancak tüm bu şartlara rağmen vatandaşlarımızı mağdur etmedik. Siz değerli faydalanıcılarımızı mağdur etmeden süreci çözüme kavuşturduk. , hükümetin ekonomi politikalarının bedelini ödeyin.’Evinize 1 liraya mal olacağız’ diyerek bir sistemi yönetmeye çalışanların ya da bu sistemi övenlerin yaptığı hatalardan anlıyoruz, oysa milletin cebine 20-30 lira çıkıyor. Bunun kat kat fazlası; Ekonomiyi yönetemeyenler, kentsel dönüşümü de yönetemiyorlar, Milletini mağdur ediyorlar, Paralarını harcadıkları gibi, satın alma gücü azalan paralarından kat kat fazlasını da ceplerinden çıkarıyorlar. Kentsel dönüşüm kavramı. “Bunlar deyim yerindeyse hortumdur” dedi.

“İşsizlik, yoksulluk ve yüksek fiyatlar yaratırken kentsel dönüşüm mağdurlarının dinlenmesine bile tahammül edemiyorlar” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti: “Halkın sesinin duyulmasını istemedikleri için vatandaşın sesini dahi kapatabiliyorlar. Kameralar.İnanın diliyorum ve istiyorum; Hiçbir vatandaşın huzurunda ne biz ne de hükümdarım böyle bir duruma düşmesin.Onlar da düşmesin.Bizim derdimiz vatandaşın sorunlarını çözmektir” dedi. İstanbul’u israf ve ihanetten uzak tutacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “İsraf etmek isteyenler kaybedecek; Kazanan İstanbul olacak, kazanan bereket olacak, kazanan 16 milyon İstanbullu olacak. Kazanan vatandaşlarımız olacak” Tıpkı bugün burada bulunan Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin mülk sahipleri gibi, “Size başarılar getirmeye devam edecek bir yönetim olarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu