Haber

Bakan Karaismailoğlu, Amasya Merzifon Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışını yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikasındaki değişikliklerle sivil havacılığın hızlı bir büyüme sürecine girdiğini ve Türkiye’yi dünyanın en büyük uçuş ağına sahip ülkesi haline getirmeyi başardıklarını söyledi.

Amasya Merzifon Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada Karaismailoğlu, Türkiye, Amasya ve Çorum’un ulaşım ve bağlantı altyapısını güçlendirmeye ve geleceğe hazırlamaya devam ettiklerini söyledi.

Amasya’nın büyüyüp geliştiğine, hava ulaşımına olan talebin her geçen gün arttığına işaret eden Karaismailoğlu, terminal binası yenilenen Amasya Merzifon Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin 700 bin yolcuya çıktığını, check-in salonunun genişletilerek sayaç sayısı 6’ya çıkarıldı.

Asya ile Avrupa arasında doğu-batı koridorunda, Kafkasya ülkeleri ve Rusya’dan Afrika’ya uzanan kuzey-güney koridorlarının ortasında doğal bir köprü konumunda olan Türkiye, sahip olduğu coğrafi konuma sahip çıkmak için havacılık segmentini ve faaliyetlerini genişletmiştir. üstünlüğünü ve havacılık altyapısını dünya standartlarının üzerine çıkardığını ifade etmektedir. yetiştirdiğini anlatan Karaismailoğlu

“Cumhurbaşkanımızın liderliğinde havacılık alanında devrim yaptık. Son 20 yılda havacılık sektöründe kaybedilen yılları telafi ederek ülkemizi havacılıkta küresel bir merkez haline getirdik. 16.2 2003-2021 döneminde sadece havacılık için yaptığımız milyar dolarlık yatırım ülkemize büyük faydalar sağladı.Gayri Safi Milli Hasılaya 185 milyar dolar, üretime 402 milyar dolar katkı sağladık.Bu dönemde sadece istihdama katkımız 7 milyona yaklaştı. Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı Bölgesel Havacılık Politikası değişiklikleri ile sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi ve dünyanın en geniş uçuş ağına sahip ülkesi olmayı başardık.”

Havacılık sektörü “Türkiye Yüzyılı”na hazır

Karaismailoğlu, son 20 yılda sivil havacılıkta attıkları tarihi adımlarla Türkiye’nin dünya sivil havacılığında ilerlediğini belirterek, “10.25 milyar Euro’luk yatırım ve 26 milyar Euro’luk kira geliri ile açıldığından beri Türkiye’den tek kuruş çıkmadı. devletimizin kasası, milletimizin cebi, ekonomik katkısı çarpan etkisiyle katlandı.Çok yüksek olan İstanbul Havalimanı’na ek olarak 765 milyon Euro’yu aşkın bir yatırıma başladık. ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle ihale edilen Antalya Havalimanı’nda yine devlet.Kira bedelinin yüzde 25’i olan 2 milyar 138 milyon 750 bin Euro 2022 Mart’ta devletimizin kasasına girdi. Başarılı finansal modellerle tarihi projeleri hayata geçirerek, 100 yılda yapılamayan işleri 20 yılda tamamlayarak Türkiye’nin Yüzyılı için.” dedi.

Türkiye sivil havacılığının pandemi sonrası en hızlı toparlanan ve faaliyetlerine kesintisiz ve kesintisiz devam eden neredeyse tek ülke olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı’nın Avrupa yolcu trafiği sıralamasında 2014 yılında 1. sırada yer alarak bu başarının en iyi kanıtı olduğunu kaydetti. 2021.

“Gözlerimiz Türk Yüzyılında gençlerimize sunacağımız aydınlık istikbalde”

Yüreklerinde millet sevgisi olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Başkaları kilometrelerce konuşur millete fayda sağlamaz. Biz işimize bakarız, yollar, köprüler, havaalanları yaparız, milletimize aş, iş, rahatlık sunarız. Bizi kendileriyle karıştırmasınlar, başaramadılar. 20 yıl bizi hizmet yolundan alıkoymak için, ondan sonra artık yapamazlar, “Yüreğimizde millet sevgisi var. Gözlerimiz Türk Yüzyılında, gençlerimize sunacağımız aydınlık yarınlarda. Hayalini kurduğumuz güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz.”

Açılış törenine Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil ve Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu