Haber

Bucak’ta polisin başlattığı ölüm davası

Burdur Gözaltındayken kafasına aldığı darbe sonucu hayatını kaybeden Ali Kurama’nın ölümüne sebep oldukları iddiasıyla iki polis memuru, “Yaralama sonucu kasten ölüme sebebiyet vermek” suçundan yargılandı. Türkiye’nin Bucak ilçesi. Mahkeme heyeti, ara ara verilen aranın ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Burdur İstanbul’un Bucak ilçesinde Ali Kurama’nın ölümüne sebep oldukları teziyle biri tutuklu bulunan iki polisin “yaralama sonucu kasten ölüme sebebiyet vermek” suçundan Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanmasına başlandı. “. Duruşmada gözaltına alınan sanık polis memuru CD ile polis memuru R.Ç. Hayatını kaybeden Ali Kurama’nın babası Mehmet Kurama ve tarafların avukatları tutuklandı.

“KENDİNİ İYİ HİSSETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Mahkemede hakim karşısına çıkan tutuklu polis memuru CD, savunmasında şunları söyledi;

“2 Mart 2023 tarihinde vefat eden şahsın aracını ihbar üzerine takip ettik. Sazak bölgesinde yaklaşık 300 metre kovalamaca yaşandı. Daha sonra aracı durdurarak aralarında 3 kişinin olduğunu belirledik. araçta bir kadın.Rahmetli Ali Kurama araçtan indi ve uzaklaşmaya başladı.Gerçekten yanına koştum.Bana bıçak çekip yüzümüze fırlattı.Ben yere düştüm. kendimi korumak için geri geri gidiyordu.Ali Kurama da arkamdan yere düştü.Yerde boğuşmaya başladık.Eline vurdum ve bıçağı yere düşürdüm.Yerde boğuşmaya devam ettik.Kişi şahsı ayağımla ittim, direnmeye çalıştım, şahıs direnmeye devam etti, şahsı tellere dayayarak kelepçe taktım, daha sonra şahıs kendini güzel hissetmediğini söyledi, kaçtık. kelepçe taktık.Kişi dizinin üzerinde dururken yere düştü.Biz de olay yerine sağlık ekiplerini çağırdık.

“DÜŞMAN BESLENDİ”

Olay sırasında yere düşen Ali Kurama’nın kanlı yüzünü yıkadık. Orada ellerime kan bulaştı. Olay mahallinde dolaştığım için arabadaki ve demir kapıdaki kan elime bulaşmış olabilir. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Araçta bulunan kadın kişinin G.Ö. ‘Biz terörist miyiz’ diye küfretti. Ben GO ile uğraşmadım. Saçından sürüklemedim. Diğer kişi MT’ye ben yumruk atmadım ama o bana ‘Sana göstereceğim’ dedi. 4 ay önce MT ile uğraşmıştım çünkü üzerinde 4 silah bulundu, bu yüzden bana düşmanlığı vardı. Ali Kurama da tutuklama emrini yerine getirdiğim için düşmanca davrandı. Ali Kurama ile olaydan önce bir yerde buluştuğumuzda bana ‘Beni tutukladınız, bir yerde buluşuruz’ dedi.

Polis memuru R.Ç. mahkemedeki savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, ara ara verilen aranın ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ETKİNLİK TARİHİ

2 Mart 2023’te polis ortasında çıkan arbedede aldığı darbeler sonucu ağır bakıma alınan Ali Kurama, 30 gün sonra hayatını kaybetti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu