Haber

Çin’in BM Daimi Temsilcisi: Batı Şeria’daki Şiddetten Endişeliyiz

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, 21 Şubat (Xinhua) — Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun Pazartesi günü Filistin-İsrail gerilimlerinden duyduğu endişeyi dile getirerek BM Güvenlik Konseyi’ni çözüme yönelik anlamlı adımlar atmaya çağırdı.

Güvenlik Konseyi’nde Filistin meselesi de dahil olmak üzere Ortadoğu’daki duruma ilişkin brifingde konuşan Zhang, “Filistin-İsrail ilişkileri bir süredir gergin. İsrail’in tek taraflı eylemleri gerilimi tırmandırdı ve durumu tırmanmanın eşiğine getirdi” dedi. kontrolün.”

Zhang, “Batı Şeria’da şiddetin artmasını endişeyle izliyoruz. Arama ve tutuklama operasyonları, yerleşimci şiddeti, çatışmalar ve saldırılar, aralarında çocukların da bulunduğu ciddi sivil kayıplara neden olmaya devam ediyor.”

Çin’in BM Daimi Temsilcisi, “Kudüs’ün kutsal yerlerinin ciddiyeti ve kutsallığı defalarca ihlal edildi ve tarihsel statükoya sık sık meydan okundu. Her türden kışkırtıcı eylem ve kışkırtıcı söylem, çatışmayı ve karşılıklı meydan okumayı yoğunlaştırmaya devam ediyor.”

İsrail’in yerleşim faaliyetlerini ilerletmeye devam ettiğini vurgulayan Zhang, “Bu ayın başlarında hükümetin dokuz ileri karakolu yasallaştırma kararı ve Batı Şeria’da 10.000 yerleşim birimi inşa etme planını duyurması, yaygın bir kınama ve endişe yarattı.”

Zhang, “Bu olumsuz gelişmeler uluslararası hukukla, Güvenlik Konseyi kararlarıyla, gerilimi azaltmak için tekrarlanan davetlerle ve uluslararası toplumun iki devletli çözümü savunma çabalarıyla çelişiyor” dedi.

haber-gediz.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu