Haber

Polis Ekipleri Tarafından İlan ve Reklam Vergi Kontrolü

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılı için beyan edilen vergilerin güncellenmesi, beyan edilmesi ve ödenmesi ile ilgili kanunu yeterince kontrol etmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Kum, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 12. maddesi hükümleri gereğince belediye ve mücavir sınırları içinde yapılan her türlü ilan ve reklamın yasak olduğunu söyledi. alanlar İlan ve Reklam Vergisine tabidir.

Başkan Yardımcısı Kum, açıklamasının devamında, “Reklam ve reklam vergisinin mükellefi, yurt dışından gönderilen ilan ve ilanlar da dahil olmak üzere, reklam ve reklamı kendi adına yapan veya yaptırmış olan gerçek veya tüzel kişilerdir. Reklam ve ilanlara ilişkin vergileri mükellefleri adına ilgili belediyeye ödemekle yükümlüdürler.

Bu kapsamda Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belediyemizin sorumluluk alanlarındaki işyerlerine ilişkin 2023 yılı ilan ve reklam vergilerinin güncellenmesi ve daha önce beyanname vermiş esnafların vergi ödemelerinin yapılması konusunda gerekli uyarıları yapıyor. ; Vergilendirme çalışmaları için başlatılan kontroller, beyanname vermeyen esnaflardan yeni beyannameler alınarak devam ediyor.

Esnaf ve ilgili meslek mensuplarımıza herhangi bir cezai yaptırıma uğramamaları için işlemlerini bir an önce gerçekleştirmelerini ve ödemelerini zamanında yapmalarını hatırlatırız.”

Başkan Yardımcısı Kum, ayrıca ilan ve reklam vergilerinin birinci taksitinin 31 Mayıs 2023, ikinci taksit tarihinin ise 30 Kasım 2023 olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu