Haber

HDP’li Gergerlioğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’nun mahkûmiyet kararına tepki

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen mahkumiyet ve siyaset yasağının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Gergerlioğlu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İmamoğlu’nun mahkûmiyetine itiraz etmek için CHP’li olmanın gerekmediğini, vicdan sahibi olmanın yeterli olacağını belirtti.

Yargının hükümetin boyunduruğu altında olduğunu öne süren Gergerlioğlu, “İmamoğlu için istenen cezanın kesinleşmemiş olsa da siyasileri engellemeye yönelik bir eylem olduğu açıktır. siyasi karar, bu kararı kabul edilemez buluyorum.” söz konusu.

Gergerlioğlu, son 7 yılda 2 milyon terör soruşturmasında yüzbinlerce KHK’lının hukuksuz yargılamalara tabi tutulduğunu, onbinlerce Kürt vatandaşının yargılandığını belirterek, “Hukuksuz kararlar da yargılanmaya başladı. CHP’lilerle ilgili yapılacaklar hakkında “Yarın ne olacak korkusuyla hareket etmiyoruz. Sayın İmamoğlu’na verilen kararın siyasi ve hukuksuz bir karar olduğunu açıkça söylüyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu