Yaşam

Birçok kadında görülen Miyom Tümörü kısırlığa neden olur mu?

Herkes kadınlarda hangi miyomların yaygın olduğunu merak eder. Hamile kalmak isteyen kadınların merak ettiği bir diğer soru da miyomların kısırlığa neden olup olmadığıdır. Miyomlarla ilgili tüm sorularınızın cevabı bu içerikte. Miyomları merak ediyorsanız içeriğe hoş geldiniz!

Kadınların en sık görülen kadın hastalıklarından biri olan miyomlar kısaca rahimdeki anormal düz kas büyümeleri olarak tanımlanabilir.

Rahim içinde sıklıkla görülen miyomlar aslında iyi huylu tümörlerdir.

20-35 yaş arası kadınlarda çok yaygın olan bu rahatsızlık vücuttaki östrojen hormonuna bağlı olarak gelişir. Bu nedenle östrojen hormonunun azaldığı menopoz döneminde daha küçük görünürler.

Miyomlar bu yaş aralığındaki kadınların %20’sinde bulunabilir.

Miyom belirtileri herkeste çok farklı görünür. Özellikle uzun süreli adet kanaması miyomların değerli belirtilerinden biridir.

Miyomların başka semptomları da vardır. Bu semptomlardan bazıları şunlardır:

  • Kabızlık

  • sık idrara çıkma

  • Anemi

  • Alt karın ve kasıkta ağrı

  • Cinsel ilişki sırasında ağrı

Rahimdeki miyomlar çeşitli boyutlarda olabilir. Kadınların rahmindeki miyomların boyutları değişkenlik gösterebilir. Miyomların boyutu 20 milimetreye kadar çıkabilir.

Miyomlar vücutta birçok aksiliklere neden olabilir. Bunlardan en merak edileni kısırlıktır. Miyomların kısırlığa neden olabileceği bir gerçektir.

İnfertilite dışında, miyomların başka sonuçları da vardır. Onlardan bazıları:

  • Kanama

  • Hamile kalamama riski

  • Ağır kanamanın neden olabileceği anemi

  • Çevre dokulara baskı

Miyomlu kadınların en büyük endişelerinden biri, durumun hamileliklerini etkilemesidir. Miyomların kısırlığa neden olup olmadığını herkes merak eder.

Rahim duvarındaki ve rahim içindeki miyomlar daha tehlikelidir. Burada bulunan miyomlar kısırlığa neden olabilir. Miyomların sayısı ve büyüklüğü kısırlık riskini arttıran faktörler arasında yer almaktadır.

Rahim ağzındaki miyomlar kısırlığa neden olabilir. Bu bölgedeki miyomlar, spermin rahme geçmesini zorlaştırdığı için gebe kalmayı zorlaştırır.

Tüpte bulunan miyomlar her iki tüpü de tıkayabilir. Bu kısırlığa neden olabilir ve hamileliği önleyebilir.

Miyomlar ayrıca yumurtalıkların ve tüplerin ortasındaki ilişkiyi bozarak yumurtaların yakalanmasını ve tüp geçişini zorlaştırarak kısırlığa neden olabilir.

Bu bölgelerde miyomlarınız varsa, sistematik tıbbi gözetim şarttır.

Rahimdeki miyomlar her zaman daha fazla soruna neden olma eğilimindedir. Bu nedenle rahimdeki miyomların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu