Haber

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Burdur’da anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenler Burdur’da anıldı.

AFAD İl Müdürlüğü’nde düzenlenen programda Vali Türker Öksüz, 6 Şubat’ta 11 ili etkileyen depremlerin yüzyılın felaketi olarak tarihe geçtiğini belirterek, bu depremlerde hayatını kaybedenlerin acısını halen yaşadıklarını ifade etti. onların kalpleri.

Öksüz, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavi altına alınan yaralılara da acil şifalar diledi.

Öksüz, deprem bölgelerinde çalışan ve katkı sağlayan tüm kamu kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına, özel kuruluşlara ve gönüllülere teşekkür ederek, zor bir dönemi atlattıklarını belirtti.

Öksüz şunları söyledi:

“Devletimiz milletiyle birlikte aslında yıkılmaz bir çınardır ve bunu tüm dünyaya gösterdik. Devletimizin tüm birimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, gönüllüleriyle, milletimizin her bireyiyle bu sınavı başarıyla geçtik. Biz sonuna kadar elimizden geleni yaptık ve bu acıları dindirdik.Deprem bölgesinde hayatın yeniden canlanması için.” “Çok yol kat ettik ama bölgede çalışmalar devam ediyor. Allah ne ülkemize ne de dünyanın başka bir yerine böyle acı ve felaketler göstermesin.”

“Acı ilk günkü kadar taze”

Deprem bölgesinde görev yapan Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları, komuta merkezinde saat 4.17’yi gösterdiğinde araçlarının sirenlerini çalarak saygı duruşunda bulundu.

Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak da gazetecilere, büyük felaketin birinci yıl dönümünde acının ilk günkü gibi taze olduğunu kaydetti.

Deprem gecesi saat 05.30’da arama kurtarma ekibiyle birlikte yola çıktıklarını belirten Ballak, “Yolda Hatay’ın yıkıldığını öğrendik. Biraz daha ilerledik ve Adıyaman’ın yıkıldığını öğrendik. Maraş yerle bir oldu. Daha da ileri gittik ve 11 ilde felaketin yaşandığını gördük. Mersin sınırlarına geldiğimizde yönümüz belli oldu.” İfadelerini kullandı.

Ballak, Kahramanmaraş’a geldiklerinde Ebrar alanına görevlendirildiklerini vurgulayarak, “Yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı büyük bir alan. Alan tamamen yıkılmış durumda. İlk olarak yerleştirdiğimiz bölgede bir çocuk sesi duyduk. Yarım saat içinde Kumsal bebeğini hayata döndürdük.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu